Knjigovodstvo

Dvojno knjigovodstvo

U ovom delu upoznaćemo se opcijom ručnog unosa finansijskih naloga i njihovo prikazivanja u POPDV-u. Takoe, biće Vam objašnjeno na koji način možete da izvučete određene izveštaje, kartice konta i stranaka... U dvojnom knjigovodstvu vrlo lako možete da vršite uvoz i izvoz knjiženja i upoznaćete se sa pcijom masovnih obrada koja će Vam služiti za masovno otkazivanje, brisanje, potvrđivanje...

Prosto knjigovodstvo

Kako da podesim program da mi vodi prosto knjigovodstvo i popunjava PK1? Kako da vršim unos i numeraciju PK1? Sve ćemo Vam objasniti u sledećim uputstvima. Obavezno vodite računa o kontima i podešavanja na njima. :)

Obračun PDV

Kako da obračunate PDV? Kako da se ispravno popuni POPDV u programu Minimax? Gde mogu da se štampaju opšte evidencije? Zavirite i pročitajte sve što Vam je bitno za obračun PDV-a kako biste ga uradili bez greške. :)

Osnovna sredstva

Ovde ćete pročitati osnovne mogućnosti unosa, brisanja, i uređivanja podatka na osnovnim sredstvima. Ako ste nabavili osnovno sredstvo, a niste ga stavili još u upotrebu ili prelazite iz jednog programa u drugi i ne znate kako da uradite prenos, odnosno imate novu nabavku osnovnog sredstva od INO dobavljača, ova uputstva će Vam biti od velikog značaja.

Godišnje obrade

Kraj je godine i vreme da se zatvori godina i kreira statistički izveštaj... Vreme je za štampu izveštaja Bilansa Stanja i Bilansa Uspeha. Detaljno smo Vam opisali šta je sve neophodno da uradite u programu Minimax pre nego što pokrenete opciju zatvaranja godine.