Prijem na zalihe - vrednosna maloprodaja

Kroz Poslovanje>Zalihe>Nov>Prijem 

imamo sledeće mogućnosti unosa podvrste prometa:

1. Od stranke: Unosimo prijeme za robu od dobavljača. U vrednosnoj maloprodaji imamo mogućnost da unosimo redovno kalkulacije sa nabavljenim artiklima ili da koristimo sistemske artikle za vrednosnu maloprodaju.

2. Iz skladišta: ovo je opcija prenosa iz jednog skladišta u drugi. Bitno je naglasiti da kod vrednosne maloprodaje promet U skladište povlači artikle koji se unose (za štampu kalkulacije) dok promet IZ skladišta razdužuje skladište po vrednosti prema stopi PDV-a (preko sistemskih artikala):

3. Iz skladišta u izdavanje stranci: ovo je opcija prenosa između skladišta i automatsko formiranje izdavanja kupcu sa prijemnog skladišta (tzv. protočna maloprodaja). Bitno je naglasiti da kod vrednosne maloprodaje promet U skladište je dozvoljeno ali IZ skladišta nije moguće - ne pojavljuje se vrednosno skladište kao izbor. 

Potvrdom ovog prometa dobijamo dobijamo 3 > Izdavanje iz skladišta (sva sem vrednosno), Prijem na skladište vredosne maloprodaje i izadavanje stranci iz vrednosne maloprodaje.  Izdavanje stranci automatski uradi po stopama PDV-a za potrebe vrednosnog vođenja.

4. iz proizvodnje: prijem gotovih proizvoda iz proizvodnje u vrednosnu maloprodaju:

U ovom tekstu