Uvoz elektronskog izvoda banke

U program je moguće uvesti izvod banke ukoliko dokument ima određeni format. Trenutno formati koji odgovaraju za uvoz izvoda banke su iz Aplikacija: Halcom (txt dokument), Asseco Office (xml dokument) i Raiffeisen i OTP (rol xml dokument). 

To znači da je potrebno izvesti izvod iz ovih aplikacija kako biste ispravno mogli da ih uvezete u program. Ukoliko ne koristite ove aplikacije, od Vaše banke, ako je Vaša banka u mogućnosti,  možete tražiti da Vam pošalju dokument koji odgovara dokumentima iz ovih aplikacija. 

NAPOMENA: Pre uvoza izvoda, u nastavku imate linkove sa spiskom banaka uz određeni tip fajla (one koje smo pronašli online). 

* SPISAK BANAKA KOJE KORISTE HALCOM  LINK-U

 * SPISAK BANAKA KOJE KORISTE ASSECO  LINK-U

1. Uvoz izvoda se radi u putanjom Banka > Izvodi banke > imate dugme Uvoz izvoda > otvara se nov prozor gde možete da odaberete fajl koji uvozite klikom na "Dodajte datoteku sa izvodom".

 

2. Nakon toga kliknete na Dodaj izvode u nacrt.

 

3. Program potom stavlja ovaj izvod u nacrt, na nama je da pre potvrđivanja pogledamo ponuđene konta uz svaki unos:

  • ako je program prepoznao poziv na broj - program automatski zatvara obavezu ili potraživanje, što znači da nemamo više taj račun u otvorenim stavkama.
  •  ako je program proknjižio na prelazni konto 2419, ova stavka nije prepoznata,  a razlozi mogu biti:
  1.   nije prepoznao već unet račun u program jer ne postoji ili nije tačan poziv na broj, pa ne može da prepozna da li je kupac ili dobavljač u pitanju
  2.   nemamo proknjižen primljeni ili izdat račun pa ne može da prepozna da li je kupac ili dobavljač u pitanju

Rešenje:  klikom na Olovčicu menjamo konto. Program za naredne uvoze ovu promenu pamti i ubuduće stranku knjiži na rečeni konto

     3. nemamo unetu stranku u šifarniku koja je na toj stavci

     4.  imamo unetu stranku, ali tekući račun u programu i u el.dokumentu iz banke nije u istom obliku

Rešenje: unesemo stranku ili izmenimo. Možemo obrisati nacrt izvoda pa ponoviti uvoz.

U ovom tekstu