Poslovanje

Izdati računi

Pozdrav! Ovde ćemo Vam objasniti kako da izdajete račune, kako da ih uređujete brišete, štampate, knjižite…Manje - više, sve šta možete da uradite u izdatim računima... Izdajete račun sa oslobođenjem po članu 10? Zavirite da pročitate kako da ga proknjižite. Imamo i dosta primera! 😊 Da li ste znali da u programu Minimax možete da se povežete sa CRF-om i da šaljete e-račune? Ako niste, brzo pročitajte. Ovo će Vam olakšati posao. Ako imate turističku agenciju i oporezujete samo RUC, zavirite u uputstva i olakšajte sebi posao.

Primljeni računi

Radite primljeni račun za trošak, zalihe, maloprodaju, osnovna sredstva? Pročitajte kako to da uradite, a da se odmah povežete sa drugim modulima da ne morate dva puta da radite. Takođe, videćete kako da obrišete, uredite, kopirate primljene račune. Naučićete šta je to rashod, odnosno šema knjiženja i koliko ona znači za unos podataka u primljeni račun. Objasnićemo Vam kako da unesete primljene račune, avansne, konačne, knjižna odobrenja i šta je to datum prijema… Saznaćete šta su to zbirovi i kako možete da uradite uvoz, a da ispravno popunite POPDV.

Službena putovanja

Idete na službeni put? Trebate da izdate nalog i da unesete troškove puta i da sve to proknjižite na konta po želji i to automatski? Na ova pitanja dobićete odgovor u ovom folderu. Objasnićemo Vam kako se unosi nalog za službeni put, kako se briše i kopira (da ne morate više puta da unosite isti dokument sa različitim datumima). Štedimo Vaše vreme. 😊

Otvorene stavke

Zatvarate otvorene stavke ručno ili automatski? Šaljete IOS? Knjižite kompenzaciju? Potreban Vam je pregled obaveza i potraživanja prema ročnosti? Pregledajte uputstva kako ovo da uradite.

Zalihe

Ovde ćemo Vam objasniti kako da otvorite modul zaliha, način unosa početnog stanja, prijema i izdavanja sa skladišta, proizvodnju kroz zalihe… Biće Vam detaljno objašnjen način kreiranja kalkulacije, KEP knjige i mnoge druge stavke vezane zalihe. Ako imate i veleprodaju i maloprodaju, naći ćete način kako da ih povežete i radite prenose. U Minimax-u imate opciju kopiranja više izdavanja u jedan izdati račun, pa slobodno pregledajte naša uputstva. Biće Vam od pomoći. 😊

Dnevni izveštaj

Ako imate maloprodaju, dnevni izveštaj će Vam trebati. Upoznajte se sa načinom unosa dnevnih izveštaja i saznajte značenja polja.

Predračuni

Naučite kako da izdate, uređujete i brišete ponude, predračune, maloprodajne račune… U ovom modulu imate mogućnost da kopirate iz predračuna u nove predračune, račune, u primljenu porudžbinu i da ih šaljete u CRF.

Banka

U ovom delu pisanih pomoći pogledajte sve u vezi izvoda banke i naloga za plaćanje. Proverite kako da elektronski uvezete izvod ili izvezete naloge, kako zatvoriti otvorene stavke ili evidentirati proviziju banke u POPDV obrazac

Blagajna

Ako plaćate gotovim novcem, trebaće Vam funkcije blagajne! Upoznajte šta je to priliv, odliv blagajne, kako da napravite nove vrste i kako da dodelite knjiženja za vrste priliva i odliva. Ako imate deviznu blagajnu, pogledajte kako da je otvorite, kako da štampate dnevnik, priliv i odliv. Povežite blagajnu sa Dnevnim izveštajima i izvodima da imate automatska knjiženja.

Maloprodaja

Koje su razlike između količinske, vrednosne i nepovezane maloprodaje? Sve odgovore i konkretne primere pogledajte u sledećim folderima.

Primljene narudžbine

Primljene narudžbine su namenjene internoj kontroli nad narudžbinama kupaca i potvrđivanju narudžbi. Pokazaćemo Vam kako možemo pratiti datume narudžbina, potvrđivanja, predviđene isporuke i stvarne isporuke. Takođe, videćete opcije kako da delimično smanjite zalihe.

Izdate narudžbine

Izdate narudžbine su namenjene slanju narudžbina (dobavljačima) i internoj kontroli nad narudžbinama. Možemo pratiti datume narudžbina, potvrđivanja, predviđene isporuke i stvarne isporuke.

Radni nalozi

Ukoliko radimo proizvodnju kroz zalihe, radni nalozi će nam verovatno biti potrebni. Sve o radnim nalozima, kopiranju i štampanju istih saznajte u sledećim pisanim tekstovima.

Mobilna aplikacija

Kao korisnik programa Minimax možemo do svojih podataka doći i preko mobline aplikacije Minimax Accounting na mobilnom telefonu ili tabletu. Uz pomoć mobilne aplikacije možemo imati pristup svom poslovanju, izdatim računima, strankama i primljenim računima. Ovde možete pogledati uslove za korišćenje, način dodavanja pristupa i podešavanje mobilne aplikacije kao i najčešća pitanja iz prakse.

Obračun kamate

Nadamo se da Vam ovo neće trebati, ali u slučaju da Vam ipak treba, pregledajte kako možete da zaračunate kamatu dužnicima ili onima koji su kasnili sa uplatom.